Hoofdpijn bij kinderen is een veel voorkomende klacht. Na cariës komen spanningshoofdpijn en migraine het meest voor bij kinderen en volwassenen. Kinderen met hoofdpijn zijn vaak beperkt in hun activiteiten en in hun sociale context. Tevens is er bij hoofdpijn vaak sprake van meer schoolverzuim en verminderde schoolprestaties.

We zullen samen met u en uw kind op zoek gaan naar de oorzaak van de hoofdpijn. Mogelijke oorzaken kunnen zijn: vermoeidheid, aanhoudende spanning of stress, een verkeerde houding of een teveel aan prikkels.

Aan de hand van de uitkomsten van het onderzoek wordt er een behandelplan opgesteld. Daarin wordt er samen gewerkt naar het belangrijkste doel: geen hoofdpijn meer! Enkele voorbeelden van behandelinterventies zijn: ontspanningsoefeningen, oefeningen voor een betere houding, tips om een juiste houding aan te nemen, inzicht in het beloop van de hoofdpijn en de triggers oefeningen om de nek, schouders en romp sterker te maken.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen via 06-39171216 of info@marlousoefentherapie.nl