Kinderoefentherapie Zwolle

Met veel passie en enthousiasme geef ik kinderoefentherapie in Zwolle. Net als een kinderfysio behandel ik in Zwolle kinderen met motorische problemen, maar een oefentherapeut doet meer. Onderzoeken waar het probleem daadwerkelijk vandaan komt behoort bijvoorbeeld ook tot mijn werkzaamheden.

Behandelen van motorische problemen

Als kinderoefentherapeut behandel ik motorische problemen die invloed hebben op het dagelijkse functioneren van een kind. Daarbij kunt u denken aan problemen met fietsen, schrijven of zwemmen. Maar ik help ook kinderen die hypermobiel zijn, regelmatig vallen of struikelen of kinderen die last hebben van hoofdpijn.

Kinderfysiotherapeut Zwolle

Bij kinderfysiotherapie worden problemen aangepakt, maar de oorzaak wordt niet onderzocht. Een behandeling bij Marlous Kinderoefentherapie in Zwolle begint altijd met onderzoek naar de oorzaak van een probleem. Hierdoor wordt er vaak al veel inzichtelijk en kan het probleem effectiever worden aangepakt

Behandelplan, voorwaarden en oefeningen

Als helder is wat de oorzaak van het probleem is, stel ik een behandelplan op met voorwaarden. Een voorbeeld van een behandeling is een 10-jarig meisje dat ik hielp vanwege haar hypermobiliteit. Dit betekent dat haar gewrichten te bewegelijk zijn. Hierdoor durfde ze bijvoorbeeld geen koprol te maken. Door middel van oefeningen hielp ik haar daarbij en na een paar weken lukte het haar om een koprol te maken. Daarnaast werkten we tijdens de kinderoefentherapie in Zwolle aan meer punten waar ze moeite mee had, zoals het gooien en vangen van een bal.

Hoofdpijn bij kinderen

Kinderen die met hoofdpijn te maken hebben, help ik ook. Ik kan de hoofdpijn niet direct wegnemen, maar ik kan wel de oorzaak onderzoeken. Hierdoor kan er soms al een hoop duidelijk worden. Drinkt het kind bijvoorbeeld te veel cola? Door dit uit te zoeken kan ik kijken waar de hoofdpijn mogelijk vandaan komt. Samen met het kind bespreek ik ook hoe hij of zij met de hoofdpijn kan omgaan.

Kinderfysio Zwolle

De kinderoefentherapie geef ik in Zwolle in de wijk Stadshagen. Bent u op zoek naar een kinderoefentherapeut in Zwolle? Marlous Oefentherapie stelt kinderen op hun gemak en kijkt verder dan alleen de oplossing. Neem contact op met mij via 0639171216 of info@marlousoefentherapie.nl.