Kinderoefentherapie Kampen

Met veel liefde en passie geef ik kinderoefentherapie in Kampen. Net als bij kinderfysiotherapie behandel ik in Kampen kinderen met motorische problemen, maar een oefentherapeut doet meer. Als oefentherapeut kijk ik namelijk ook naar de oorzaak van het probleem en onderzoek ik daarbij het hele lichaam van het kind.

Behandelen van motorische problemen

Kinderoefentherapie is een specialisatie binnen oefentherapie cesar. Motorische problemen die invloed hebben op het dagelijkse functioneren van een kind behandel ik. Het kan hierbij gaan om problemen op het gebied van fietsen, schrijven, tekenen of zwemmen. Kinderen die moeite hebben met het uitvoeren van dit soort lichamelijke activiteiten kunnen goed geholpen worden door een oefentherapeut in Kampen.

Kinderoefentherapie Kampen

Naast motorische problemen met fietsen, schrijven of zwemmen behandel ik ook kinderen die hypermobiel zijn. Ook als een kind regelmatig valt of struikelt, onderzoek ik eerst het probleem en vervolgens ga ik net als een kinderfysio aan de slag met het behandelen ervan. Daarnaast help ik ook kinderen met hoofdpijn.

Voorbeeld behandeling door Marlous Oefentherapie

Een jongentje van 6 jaar dat niet kon fietsen volgde een behandeling kinderoefentherapie in Kampen. Ik onderzocht de motoriek van het jongetje en vervolgens hebben we veel geoefend. Het jongetje kreeg steeds meer zelfvertrouwen en maakte enorme stappen tijdens de oefeningen die we deden. Gedurende 6 weken hebben we elke week een oefening gedaan en daarna kon het jongetje fietsen.

Oplossingen en oefeningen

Vergelijkbaar met kinderfysiotherapie bied ik in Kampen oplossingen voor motorische problemen, maar eerst kijk ik waar het probleem werkelijk vandaan komt. Als helder is wat de oorzaak van het probleem is, stel ik een behandelplan op met daarin voorwaarden. Een voorwaarde kan bijvoorbeeld zijn dat ik met het kind ga werken aan kracht door middel van oefeningen. Ik leg een parcour neer en daar zitten dan onderdelen in waarmee het kind aan krachtraining werkt. Op deze manier werkt het kind spelenderwijs aan zijn of haar kracht

Kinderfysio Kampen

In mijn praktijk in Kampen geef ik kinderoefentherapie. Bent u op zoek naar een kinderoefentherapeut in Kampen? Marlous Oefentherapie stelt kinderen op hun gemak en kijkt verder dan alleen de oplossing. Neem contact op met mij op via 0639171216 of info@marlousoefentherapie.nl.