Ademhaling

De ademhaling is een belangrijk onderdeel in het houdings- en bewegingspatroon en zo ook in het lichamelijke en geestelijk functioneren. Ademen doen we onbewust. Toch kan door diverse oorzaken, bijvoorbeeld door allergie, astma, longafwijkingen zoals emfyseem en hyperventilatie, de ademhaling niet goed verlopen.

U werkt onder begeleiding van uw therapeut aan het herstel van de balans tussen spanning en ontspanning en brengt het lichaam weer in betere conditie. De oefentherapeut geeft u inzicht in de reactie van uw lichaam op factoren die van invloed kunnen zijn op het ontstaan van ademhalingsklachten. U leert hierdoor de klachten te begrijpen en er op een adequate en positieve manier mee om te gaan.

De oefentherapeut stemt de behandeling af op uw persoonlijke situatie. Dat betekent dat de oefeningen, instructies en adviezen toepasbaar zijn in uw dagelijkse activiteiten, thuis en op het werk, maar ook bijvoorbeeld tijdens het sporten. U leert dat uw ademhaling zich aan uw verschillende activiteiten aanpast en weer in balans komt.

Door de adviezen van de oefentherapeut toe te passen, leert u zo optimaal mogelijk te functioneren binnen uw eigen mogelijkheden met een gezonde, ontspannen ademhaling.